Batterier

Stort udvalg i batterier og batteribokse

EXIDE har stor erfaring i produktion af kvalitets marine batterier, som er Norsk Veritas marine certificerede.
Det betyder at batterierne holder hvad de lover og er sikre i brug.

Herunder vores udvalg i kategorien batteri og batteribokse:

Bem: Disse marinebatterier sendes ikke. Disse skal afhentes af kunden.

-25%
Model/varenr.: 17.0208

Et super batteri, som kan bruges til både start af motor og som strømforsyning, batteriet leverer en høj startstrøm og håndterre samtidig gentagne afladninger. Kan også anvendes til bovpropel, anker og elspil.
Bem. Ved køb af dette batteri,  skal kunden selv stå for afhentning.

749,00 DKK
999,00 DKK
Du sparer: 250,00 DKK
Model/varenr.: 17.0232

DUAL AGM BATTERI 70 amp Har du brug for ekstra kraft, er Dual AGM udviklet til hyppig stor energi udladning CCA, samtidig har det alle AGM batteriets fordele. Leveres med både standard pol og skrue terminal. Godt strømforsyningsbatteri.

Bem: Disse marinebatterier sendes ikke. Disse skal afhentes af kunden.

1.599,00 DKK
Batteriboks i sort plast med stroppe. Fås i flere str.
Pris fra
99,00 DKK
48,00 DKK
Model/varenr.: 14.990.78/14.386.00
Batteriterminal med Fingerskru samt hætte
98,00 DKK
Batteriboks med 1 stropper. Model 1 = 410 X 200 X 200 Model 2 = 270 X 190 X 200
Pris fra
98,00 DKK
Model/varenr.: 17.0150

"Top of the line" ekstra strømkilde til både. bilen etc. Med den sidste nye teknologi og flere patenterede finesser.Identificerer automatisk hvilken enhed du vil lade (iPad, mobil osv.) for at lade denne korrekt og effektivt. Som jumpstarter giver den en unik startkraft med peak på 600A/12V. Passer perfekt til båd, vandscooter, bil, motorcykel og lignende. Indbygget "self heeting" gør, at jumpstarteren kan bruges ved meget lave temperaturer. Klemmerne på startkablet har "smart protection" som sikrer en sikker ladning (dvs. blandt andet polvendingsbeskyttelse, kortslutningsværn og overspændingsværn.)

1.999,00 DKK

Stærk plastikholder, Højdejusterbar.
Overholder ABYC standard E-10, patenteret design.
fås i 2 str.

Pris fra
117,00 DKK

Batteriholder som nem at installere i små rum, til batterier op til 267 mm højde.
Leveres inklusiv polypropylenbånd inklusive hurtig-lukning.
fås i 2 str.

 

Pris fra
100,00 DKK
Model/varenr.: 17.0195

START BATTERI 62 amp Når batteriet udelukkende anvendes til start af motoren, skal det kunne levere en høj startstrøm i kort tid. Når motoren kører, belastes batteriet ikke længere. Egner sig ikke som strønforsynings batteri.

Bem. Ved køb af dette batteri,  skal kunden selv stå for afhentning.

749,00 DKK
Model/varenr.: 17.0196

START BATTERI 74 amp Når batteriet udelukkende anvendes til start af motoren, skal det kunne levere en høj startstrøm i kort tid. Når motoren kører, belastes batteriet ikke længere. Egner sig ikke som strømforsynings batteri.

Bem. Ved køb af dette batteri,  skal kunden selv stå for afhentning.

849,00 DKK
Model/varenr.: 17.0233

DUAL AGM BATTERI 95 amp

Designet til brug i moderne både, campingvogne og autocampere, hvor du har brug for ekstra kraft, er Dual AGM udviklet til hyppig stor energi udladning CCA, samtidig har det alle AGM batteriets fordele. Leveres med både standard pol og skrue terminal. Godt strømforsyningsbatteri.

Bem: Disse marinebatterier sendes ikke. Disse skal afhentes af kunden.

1.999,00 DKK
Model/varenr.: 17.0210

DUAL BATTERI 95 amp Når batteriet bruges til både start af motor og som strømforsyning, skal det kunne levere en høj startstrøm, men det skal samtidig kunne håndtere gentagne afl adninger. Kan også anvendes til bovpropel, anker og elspil.

Bem. Ved køb af dette batteri,  skal kunden selv stå for afhentning.

1.399,00 DKK
Model/varenr.: 17.0215

DUAL BATTERI 115 amp Når batteriet bruges til både start af motor og som strømforsyning, skal det kunne levere en høj startstrøm, men det skal samtidig kunne håndtere gentagne afl adninger. Kan også anvendes til bovpropel, anker og elspil.

Bem. Ved køb af dette batteri,  skal kunden selv stå for afhentning.

1.599,00 DKK
Model/varenr.: 17.0216

DUAL BATTERI 142 amp Når batteriet bruges til både start af motor og som strømforsyning, skal det kunne levere en høj startstrøm, men det skal samtidig kunne håndtere gentagne afl adninger. Kan også anvendes til bovpropel, anker og elspil.

Bem. Ved køb af dette batteri, skal kunden selv stå for afhentning.

1.899,00 DKK

Batteriboks Deluxe incl. monteringsrem og bærehåndtag. Ideel til el-påhængsmotor mm.

Pris fra
512,00 DKK

Kraftig plastikbatteriholder. Højde justerbar med fingerskruer på rustfrit stålstænger. Overholder ABYC standard E-10.
fås i 3 str.

Pris fra
176,00 DKK

Vær god ved din batteribank

Varme og kolde facts om batterier.

Vinteren kan være hård ved dine batterier. Når et batteri står, vil der ske en 
løbende afladning og dermed falder spændingen i batteriet, derfor er marineladeren en meget vigtig ting for bådejere.

Facts om batteriopladere

Batteriopladerens vigtigste egenskab er, at have den mest nøjagtige spænding under opladningscyklussen. Hvis spændingen er for høj, vil batteriet komme til at koge og senere hen kan det have den konsekvens at det går i stykker. Kort sagt så bliver batteriet ubrugeligt på grund af udtørrede celler og korrosion i sprækkerne inde i batteriet, hvilket forårsages af en høj syrekoncentration og overophedning under opladning. Hvis spændingen er for lav fra en oplader kan det medfører at et batteri, der ikke er fuldt opladet når laderen viser at batteriet er fuldt opladet. Konsekvensen er at batteriet løbende vil tabe kapacitet, indtil det ender med at være ubrugeligt. I værste tilfælde kan batterivæsken fryse når vinteren sætter ind og båden er på land. I et fuldt opladet batteri vil det fryse ved -70°C, hvorimod et afladet batteri kan fryse ved 0°C

Den løbende afladning er dog mindre hvis man har eksempelvis AGM Batteri eller et Gel Forbrugsbatteri og de er derfor mere hårdføre.

Vi anbefaler at man løbende lader på sit batteri. En god hovedregel er aldrig at tage et batteri i brug under 12,5 V. Men når det er koldt kræver det ekstra opladning at få batteriet op på 100%. Hvis du vil se hvor meget der er tilbage på batteriet kan du måle spændingen over polerne.

100% > 12,7V

80% = 12,5V

60% = 12,3V

40% = 12,1V

0% < 11,7V

Som minimum skal du sørge for at have haft en lader på batteriet, inden du sætter forbrug til det. Ellers risiker du at beskadige batteriet da væsken vil sulfatere. Specielt et startbatteri kan tage skade hvis det har stået hele vinteren og du starter motoren med lav spænding.

En Ctek lader har en helt speciel ladekurve der gør at batteriet er effektivt endnu længere. I korte træk kombinerer den pulsladere og switch-mode ladere. Den deler det op i 8 trin og alt efter temperatur, lader den med forskellig spænding. Hvis batteriet kun er lidt afladet skal der kun pulslades, men hvis det er længere nede, er det vigtigt at få afsulfateret først. Det giver længere batterilevetid og den merpris man betaler i forhold til en billig lader, vil hurtigt tjene sig hjem.

Selv mindre både med 12V-batterier kan have en batteribank fra 75Ah og op til 150 Ah. Til vedligeholdelsesopladning kræver det en oplader, der er designet til at kunne klare marinemiljø. M-45 er en 4-trins oplader med unikke funktioner, såsom desulfatering og sikker vedligeholdelsesopladning mellem sæsonerne. M100 laderne er en fuldautomatisk 8-trins batterioplader der leverer 7 amp. Begge opladere analysere om batteriet kan bevare den rigtige opladning og fjerner skadelige blysulfatkrystaller og giver en dermed en effektiv opladning.

Ctek M45 og M100 marineladere er IP65 godkendte, hvilket betyder at de er stænk og støvtætte

M100 laderne er installeret med den praktiske Recon-mode, som genetablere batteriet efter en dyb afladning. Hvilket kan forekomme unde lange kapsejladser og lange ture på havet.