Model/varenr.: 14.652.115
Diode-broen installeres mellem generator og batterier, og regulerer automatisk ladestrømmen. Det svage batteri lades altid først, og baterierne kan ikke aflade hinanden. Passer til alle generatorer og dynamoer fra 6-32volt. Kapacitet 2 x 90 Amp. To-vejs diodebro.Ikke dissipativ. Med denne diode-bro er det ikke nødvendigt at kompensere for det normale tab på 0,7 volt, det klarer dioderne.
842,00 DKK
Model/varenr.: 14.652.130
Diode-broen installeres mellem generator og batterier, og regulerer automatisk ladestrømmen. Det svage batteri lades altid først, og baterierne kan ikke aflade hinanden. Passer til alle generatorer og dynamoer fra 6-32volt. Kapacitet 3 x 90 Amp. Ikke dissipativ. Med denne diode-bro er det ikke nødvendigt at kompensere for det normale tab på 0,7 volt, det klarer dioderne.
1.205,00 DKK
Model/varenr.: SEPTOR75

SEPTOR er en elektronisk enhed, som automatisk styrer motorens / generatorens ladning af motor– og forbrugsbatterier i både, biler, campingvogne m.m.

SEPTOR er altså dels en batteriseparator (2 batterikredse), dels en optimering af generatorens opladning af batterierne.

Når motoren startes, lades der først på motorbatteriet. Det elektronisk spændingsstyrede relæ åbner derefter (når motorbatteriet er opladet) for ladning af forbrugsbatteri(erne), samt favoriserer startbatteriet.

Da spændingstabet i SEPTOR er næsten 0 mod f.eks. 0,7 V i visse dioder (de gamle røde er de værste), oplades forbrugsbatterierne med ca. 14 V og bliver dermed fuldt opladede.

DEN NYE SEPTOR DUO lader også startbatteriet via en lader på forbrugs- batteriet. Når forbrugsbatteriet/-batterierne er fuldt ladet op af laderen, lades der ”baglæns” igennem Septoren og over på startbatteriet.

Relæ og elektronik er monteret i et solidt plastikhus med printkortet indstøbt i plastmasse, hvilket giver høj modstandskraft mod fugt og vibrationer.

1.399,00 DKK