Impeller 

Impeller til alle de kendte mærker

Marinelageret lagerfører et stort udvalg af fleksible impeller fra CEF i Italien til de fleste mærker. Dette gælder både indenbordsmotorer, vand kølings pumper og påhængsmotorerCEF har en vifte af Impeller, som er billigere end originale Impeller, men stadig af en fremragende kvalitetDe fleste motorproducenter anbefaler, at ens Impeller kontrolleres for hver 300 timer. 

Bemærk: Disse Impeller er ikke originale impeller, men af mærket CEF!

Brandsluknings materiale

Brandbekæmpelse ombord på båden

En af de farligste situationer, du kan risikere at komme ud for til søs, er at der udbryder brand om bord på båden. På en mindre båd kan ilden hurtigt gribe om sig, og det vil som regel være umuligt at få hjælp inden for kort tid. Derfor er det vigtigt at have det rigtige udstyr med ombord, så du kan bekæmpe og slukke en branden.

Risiko for brand:
Der er større risiko for brand ombord på en båd end der er derhjemme i huset eller lejligheden. Men kombinationen mellem den trænge plads og benzindampe fra motor og/eller tanke, gør at der ikke skal meget til før dampene antænder. En enkelt gnist fra et elektrisk apparat eller en smøg er ofte nok til at antænde disse dampe, hvis koncentrationen er høj nok. Derfor er det vigtigt at have en god udluftning ombord på båden.

Andre grunde kan være utætte brændstof-tanke eller slanger, fejl på elektriske installationer, utætte gasflasker til madlavning eller varmeapparater mv. Så tænk dig om en ekstra gang når du benytter ild ombord på din båd, da det meget hurtigt kan gå galt.

Brandbekæmpelse:
Skulle uheldet være ude og der udbryder brand ombord på båden, så skal du selvfølgelig have den slukket. Er branden lige brudt ud, er et par sprøjt med en pulverslukker som oftest nok. Hvis det er en genstand der er ild i, så smid den overbord hvis det er muligt. Men har ilden fået rigtig fat i båden, gælder det om at få begrænset branden ved at fjerne brandbare materiale i nærheden af branden og gennemvæde resten med vand. Angrib ilden nedefra og fra vindsiden med en pulverslukker. Eftersluk derefter med vand, så der ikke ligger nogle gløder tilbage og ulmer.

Er branden ikke til at slukket, så få udsendt et mayday/SOS over VHF-radioen og forlad båden. Husk at få  redningsvest og/eller flyde-/overlevelsesdragt på, hvis dette er muligt. Har du en redningsflåde ombord benytter du selvfølgelig denne.

Udstyr til brandslukning:
På søen er der langt til hjælp, hvis dit skib brænder. Og hjælpen når sjældent frem i tide. Så sørg for at have det rigtige brandslukningsudstyr på båden, så du selv kan standse eller bekæmpe ilden.

Et brandtæppe er en billig læsning og et fint supplement til slukning af mindre brande, da du kan kvæle branden inden den får rigtig fat. Men det er ikke nok med et brandtæppe alene, der skal mere til. Der bør altid forefindes minimum én 2 kg. pulverslukker ombord på en båd. Og jeg skriver som minimum. Der må meget gerne være 2 stk. og gerne 6 kg. pulverslukker, da en 2 kg. pulverslukker ikke er nok hvis ilden får rigtig fat.

En anden billig løsning, som er effektiv til efterslukning, er vand. Og det løber man ikke lige tør for. Husk blot at man aldrig må bruge vand til slukning af olie-brande, da vand eksplodere når det kommer i kontakt med den brændende olie.

Se vores udvalg i brandsluknings materiale herunder:

Model/varenr.: 08.0201

Denne brandslukker er kompakt og slukker alle typer af mindre brænde i f.eks. træ, plast, væsker som benzin og diesel, gas, fedt og olie samt elbrande op til 75 000 Volt. Slukningen efterlader i modsætning til slukning med pulver, ingen rester eller kemikalier der ødelægger derfor ikke elektronik, motorer eller tekstiler.

550,00 DKK
Model/varenr.: 08.0206

Denne Golria pulver ildslukker giver en effektiv slukning i et kompakt design.

539,00 DKK
Model/varenr.: E22284027

Housegard FireStopper er en rigtig kompakt og praktisk spraydåse med 600 ml slukkespray, som ligger tæt op ad brandslukkerens egenskaber.
Slukker brande i brandklasser 5A 21B 5F
Kan placeres ved dit komfuret eller i værktøjskassen.
Slukker brande i bla. madfedt og frituregryder.

170,00 DKK
Model/varenr.: 08.0292

Firetrace til bådens motorrum. Automatisk Brandslukning System Systemets store fleksibilitet ligger bl.a. i, at slangen kan føres ned i og omkring emner, så som motor, det ikke tidligere var muligt at beskytte optimalt. Effektiviteten opnås, fordi hullet i slangen, som udløser slukningen, kommer der hvor varmeudviklingen er størst.

3.399,00 DKK
Model/varenr.: 08.0210
249,00 DKK
Model/varenr.: 08.0225
Indbygningsskab til ildslukker Nuova Rade hvid beholder med transparent dør til ildslukker 2 kg Mål: 204 x 474 mm Dybde: 120 mm Hulmål: 154 x 424 mm Bem: Ildslukker ikke incl.
319,00 DKK
Model/varenr.: 08.0207

En meget effektiv 6 kg. slukker til brande i såvel væsker som faste stoffer.

1.099,00 DKK
Model/varenr.: 08.0219

En 6 liters frostsikret trykladet vandslukker, so er specielt egnet til brand i faste stoffer.

1.599,00 DKK