-15%

TDS SIS 440 Teak-Dæk Nåddemasse / Fugemasse, 310 ml, PRIMERFRI

Teakdecking Systems PRIMERFRI Fugemasse TDS SIS440 Dæksfugemasse er en primer fri, 1- komponent, pastalignende, neutralhærdende fugemasse, som, når den udsættes for fugt i luften, hærder til en sej, fleksibel og solid gummi. TDS SIS440 dæksfugemasser er thixotropiske og svinder ikke under hærdning. Når den er hærdet, har fugen en fremragende temperaturstabilitet og er samtidigt kemisk resistens. På grund af sin neutrale hærdning, ødelægger fugemassen ikke de omgivende materialer. TDS SIS440 fugemasse fås i sort, hvid eller grå.

199,00 DKK
235,00 DKK
Du sparer: 36,00 DKK
Lager:

TDS SIS 440 TEAK-DÆK FUGEMASSE
Nådderne skal være rene og tørre. Træet må højst indeholde 12% fugtighed.
FORSØG IKKE AT FUGE VÅDE NÅDDER. Hvis der er vand eller fugt til stede
i det område der skal fuges, bør det overdækkes, og have tid til at tørre. Dette
kan tage adskillige uger. Derfor er bedst hvis arbejdet kan udføres under tag. Da
dette ikke altid er muligt ved mindre reparationer, bør man kun rense nådder i
et omfang, der gør det muligt at påføre ny fugemasse inden der kommer fugt til.

2. Ved fugning bør temperaturen ligge mellem 5°- og 33˚C. Er det for koldt, vil massen ikke hærde ordenligt.
I meget varm vejr og i tropiske egne kan et teak-dæk blive så varmt i solen, at fugemassen vil boble op.
3. Nådderne bør omhyggeligt renses ned til rent træ. Gammel fugemasse kan fjernes med en hobbykniv og en Reefing hook, overfræser eller rundsav. Når nådden er renset for gammelt gummi, skal siderne slibes med sandpapir, korn 40-80. Efterfølgende fjernes slibestøv og urenheder med evt. en Reefing hook og støvsuger eller trykluft. Du bør sikre dig at
kompressoren har et påmontere fugt og olie filter.
4. Rens nådden omhyggeligt for urenheder og olie med en acetone eller sprit vædet klud. Brug kun rene klude og skift ofte.
5. Det er ikke nødvendigt at prime.

6. Det bedste resultat opnås hvis der lægges nådde-tape i bunden af nådden før der fuges.
7. Inden fugningen begynder, skæres toppen (dyssen) på patronen af i passende bredde. Klem den derefter med en tang, så den kan nå helt ned i nådden. (husk også at punktere patronen indvendigt)

8. Fyld TDS SIS-440 fra bunden af nådden og pres så meget fugemasse i, at der dannes en lille top over nådden. Træk fugepistolen
gennem nådden i en jævnt glidende bevægelse. Undgå så vidt muligt at stoppe og starte og at skifte retning, da der herved kan dannes luftlommer i fugen.
9. Straks efter fugningen trækkes en fleksibel plast spartel i 30gr. over fugen med akkurat så meget tryk, at spartlen bøjes. Korrekt påført fugemasse vil hæve sig bag spartlen. Eventuelle luftlommer vil punktere, og bør straks efterfyldes. Fjern overskydende fugemasse med en spartel.
10. Lad fugemassen hærde i mindst 48 timer. (i koldt vejr tager det længere tid) Når fugemassen er hærdet kan dækket slibes og overskydende masse fjernes med sandpapir korn 40- 80. Brug en roterede slibemaskine med blød sål. Hold hele tiden sålen fladt mod dækket og bevæg den hele tiden for at undgå at der slibes huller eller laves mærker i overfladen.

BEMÆRK: Maling og lak binder ikke på fugemassen.
Efter slibning bør du sikre dig, at overflader der skal malers eller lakeres, renses omhyggeligt med fortynder for at fjerne rester, der ellers kunne resultere i fiskeøjne. Lav evt. en prøve inden der males.