Impeller 

Impeller til alle de kendte motor mærker

Marinelageret lagerfører et stort udvalg af fleksible impeller fra CEF MARINE i Italien og originale Jabsco impellere. Dette gælder både indenbordsmotorer, vand kølings pumper og påhængsmotorer. CEF har en bred vifte af impeller, som er billigere end de originale impeller, men stadig af en fremragende kvalitet.

Bemærk: Visse Impeller er ikke originale impeller, men af mærket CEF!

Impeller til indenbordsmotorer

1. klasses impeller til indenbordsmotorer!

Bemærk: Disse Impeller er ikke originale impeller.

Vælg motormærke herunder:

Impeller til udenbordsmotorer

1. klasses neopren impeller til udenbordsmotorer!

Bemærk: Disse Impeller er ikke originale impeller, men af mærket CEF!

Vælg motortype herunder:

Brandsluknings materiale

Brandbekæmpelse ombord på båden

En af de farligste situationer, du kan risikere at komme ud for til søs, er at der udbryder brand om bord på båden. På en mindre båd kan ilden hurtigt gribe om sig, og det vil som regel være umuligt at få hjælp inden for kort tid. Derfor er det vigtigt at have det rigtige udstyr med ombord, så du kan bekæmpe og slukke en branden.

Risiko for brand:
Der er større risiko for brand ombord på en båd end der er derhjemme i huset eller lejligheden. Men kombinationen mellem den trænge plads og benzindampe fra motor og/eller tanke, gør at der ikke skal meget til før dampene antænder. En enkelt gnist fra et elektrisk apparat eller en smøg er ofte nok til at antænde disse dampe, hvis koncentrationen er høj nok. Derfor er det vigtigt at have en god udluftning ombord på båden.

Andre grunde kan være utætte brændstof-tanke eller slanger, fejl på elektriske installationer, utætte gasflasker til madlavning eller varmeapparater mv. Så tænk dig om en ekstra gang når du benytter ild ombord på din båd, da det meget hurtigt kan gå galt.

Brandbekæmpelse:
Skulle uheldet være ude og der udbryder brand ombord på båden, så skal du selvfølgelig have den slukket. Er branden lige brudt ud, er et par sprøjt med en pulverslukker som oftest nok. Hvis det er en genstand der er ild i, så smid den overbord hvis det er muligt. Men har ilden fået rigtig fat i båden, gælder det om at få begrænset branden ved at fjerne brandbare materiale i nærheden af branden og gennemvæde resten med vand. Angrib ilden nedefra og fra vindsiden med en pulverslukker. Eftersluk derefter med vand, så der ikke ligger nogle gløder tilbage og ulmer.

Er branden ikke til at slukket, så få udsendt et mayday/SOS over VHF-radioen og forlad båden. Husk at få  redningsvest og/eller flyde-/overlevelsesdragt på, hvis dette er muligt. Har du en redningsflåde ombord benytter du selvfølgelig denne.

Udstyr til brandslukning:
På søen er der langt til hjælp, hvis dit skib brænder. Og hjælpen når sjældent frem i tide. Så sørg for at have det rigtige brandslukningsudstyr på båden, så du selv kan standse eller bekæmpe ilden.

Et brandtæppe er en billig læsning og et fint supplement til slukning af mindre brande, da du kan kvæle branden inden den får rigtig fat. Men det er ikke nok med et brandtæppe alene, der skal mere til. Der bør altid forefindes minimum én 2 kg. pulverslukker ombord på en båd. Og jeg skriver som minimum. Der må meget gerne være 2 stk. og gerne 6 kg. pulverslukker, da en 2 kg. pulverslukker ikke er nok hvis ilden får rigtig fat.

En anden billig løsning, som er effektiv til efterslukning, er vand. Og det løber man ikke lige tør for. Husk blot at man aldrig må bruge vand til slukning af olie-brande, da vand eksplodere når det kommer i kontakt med den brændende olie.

Se vores udvalg i brandsluknings materiale herunder:

Populær
Model/varenr.: 211891
-40%
179,00 DKK
299,00 DKK
Du sparer: 120,00 DKK
Model/varenr.: SCM-0208
Model/varenr.: 1080206
Model/varenr.: 1080201
Model/varenr.: 1080292
Model/varenr.: 1080210
155,00 DKK
Model/varenr.: 1080341
Model/varenr.: 1080225
Model/varenr.: 1080207
Model/varenr.: 1080216
Model/varenr.: 1080286
-11%
439,00 DKK
495,00 DKK
Du sparer: 56,00 DKK
Model/varenr.: FS-50
-11%
529,00 DKK
595,00 DKK
Du sparer: 66,00 DKK
Model/varenr.: FS-100
Model/varenr.: FB-CG0100NVC-F
Model/varenr.: FB-CG0075NVC-F