Impeller 

Impeller til alle de kendte motor mærker

Marinelageret lagerfører et stort udvalg af fleksible impeller fra CEF MARINE i Italien og originale Jabsco impellere. Dette gælder både indenbordsmotorer, vand kølings pumper og påhængsmotorer. CEF har en bred vifte af impeller, som er billigere end de originale impeller, men stadig af en fremragende kvalitet.

Bemærk: Visse Impeller er ikke originale impeller, men af mærket CEF!

Impeller til indenbordsmotorer

1. klasses impeller til indenbordsmotorer!

Bemærk: Disse Impeller er ikke originale impeller.

Vælg motormærke herunder:

Impeller til udenbordsmotorer

1. klasses neopren impeller til udenbordsmotorer!

Bemærk: Disse Impeller er ikke originale impeller, men af mærket CEF!

Vælg motortype herunder:

almindelig redningsvest

Det er et krav at alle benytter redningsvest ombord!

Alle fritidsfartøjer, der ikke er fortøjet i havnen, skal medføre redningsveste eller svømmeveste til alle personer om bord. Den almindelige redningsvest er med stor krave og mange er yderligere udstyret med ekstra stor og kraftig nakkekrave, der sikrer at dit hoved holdes ovenvande. Redningsvesten skal være komfortabel at have på og med opdrift i front, så du ved uheld vendes i vandet med ansigtet opad og ikke drukner, redningsvesten er i kraftige farver så du bliver set og samtidig udstyret med reflekser til mørket, en skridtgjord sikrer dig, at redningsvesten ikke ryger op og du herved ikke kan flyde ordentligt i havsnød, de fleste redningsveste er udstyret med en fløjte til at kalde på hjælp og lynlås til hurtig på-og aftagning. Redningsveste har som minimum en opdrift på 50 Newton, men følg anvisningerne som passer til din kropvægt.

Se vores udvalg i almindelige redningsveste herunder:

Tjek at brugervægt og tallet i redningsvestens nakke passer sammen!

Brugervægt henviser til den anbefalede vægt, som redningsvesten egner sig til. Her er det vigtigt, at man tjekker vægtgrænsen – som regel står tallet i nakken af vesten. Her vil maksimumvægten for brugeren være angivet. Følg anvisningerne til punkt og prikke, hvis du vil være på den sikre side.

  • Er det en selvoppustelig redningsvest til sejlads du søger, så kan du finde den her!
  • Veste til kajak og jolle sejlads finder du her!
  • Brug for en børnevest, så har vi samlet dem her!
  • Se hele vores udvalg i redningsveste til hunde og katte her!
Populær
Pris fra
363,00 DKK
Populær
-10%
Pris fra
271,00 DKK
301,00 DKK
Du sparer: 30,00 DKK
-12%
Pris fra
319,00 DKK
361,00 DKK
Du sparer: 42,00 DKK

Den almindelige redningsvest er god og ikke mindst vigtig til sejlads, der foregår langt fra land.

Almindelige redningsveste er større og måske også mere upraktiske og uhandy til fysiske aktiviteter til søs, men de er til gengæld mere kraftige og har en større opdrift, hvilket er vigtigt, når uheldet er ude. Nogle er redningsveste er oppustelige, andre er lavet af bløde skumblokke, der giver opdrift. Redningsveste har desuden robuste kraver til at hvile hovedet på, hvis man ligger længe i vandet. Opdriftsmaterialet på redningsveste sidder i kraven og på brystet, så man kommer til at ligge korrekt på ryggen i vandet. Derfor er redningsveste gode – og vigtige – til sejlads, der foregår langt fra land.

Redningsveste har som minimum en opdrift på 50 Newton.

50N svarer ca. til en opdrift på 5 kilo hos voksne på 70kg. eller derover. Dvs. at 50N kan holde 5 kilo kropsvægt oppe. Selvom vandet også har en opdrift i sig selv, er 50N i den lave ende, og disse redningsveste anbefales kun børn eller øvede svømmere, der opholder sig tæt under land og ikke er alene.

  • 50N er nemlig ikke nok til at holde dig oppe, hvis du er bevidstløs.
  • 100N har mere opdrift og sikkerhed, men man er stadig ikke garanteret fuld opdrift ved bevidstløshed. Disse veste bør derfor også kun benyttes i kystnært vand. Børn kan også bære en redningsvest med 100N.
  • 150N er mere sikkert. En vest med fuldt garanteret sikkerhed i alle farvande, med mindre man bærer tungt sejlertøj.
  • 250N er der garanti for sikkerhed uanset beklædning, uanset hvilken type farvand, man befinder sig i.

Søfartsstyrelsens tekniske forskrift om fritidsfartøjers bygning og udstyr mv.foreskriver følgende regel vedr. redningsveste:

Redningsveste:

  1. Denne regel omfatter alle fritidsfartøjer bortset fra badeudstyr, der udelukkende anvendes i strandkanten.
  2. Alle fritidsfartøjer, der ikke er fortøjet i havn, skal medføre redningsveste eller svømmeveste til alle personer om bord.
  3. Kapronings- og motionsroningsfartøjer kan i stedet for følge Dansk Forening for Rosports eller Dansk Kano og Kajak Forbunds sikkerhedsbestemmelser. Dykkere, som transporteres i fartøjer omfattet af denne regel, kan anvende opstigningsveste sammen med dykkerudstyret i stedet for redningsveste. Fartøjer, der under opsyn anvendes i.
  4. lavvandede områder i forlystelsesparker og lignende, kan af Søfartsstyrelsen fritages for at opfylde disse regler.
  5. Rednings- og svømmeveste skal være typegodkendt efter anerkendte normer og overensstemmelsesmærkede med enten ratmærke eller CE-mærke. Redningsveste, der er varefaktamærkede efter den tidligere gældende ordning, kan anvendes indtil de udskiftes på grund af slid eller ælde.
  6. Anvisninger for brugen og vægtgrænser m.v. af den enkelte rednings- eller svømmevest skal følges.

Pas godt på din vest og den holder længere!

Det er en god ide at vaske eller skylle sin redningsvest i ferskvand efter brug, da der kan være kommet saltvand på. Saltet kan, hvis det ikke vaskes af blive til mug og tære på materialet som redningsvesten er lavet af og det vil med tiden ødelægge vesten. Ellers kræver redningsveste ikke megen vedligeholdelse. Det er dog altid en god ide jævnligt at tjekke, at remme og seler fungerer og lukker, som de skal, og prøve fløjten af, hvis der sidder sådan en på vesten. Sikkerhed frem for alt.

En redningsvest holder ikke for evigt, men er der en udløbsdato?

Tjek din redningsvest for fejl og mangler. Er der hul i den og fungerer selerne ikke længere som de skal, eller hvis opdriftsmaterialet ikke længer holder dig oppe, som det skal, så er det på tide at købe en ny redningsvest. Det er vigtigt at tage et tjek engang i mellem, husk sikkerheden frem for alt. Men ellers er der ikke som sådan en udløbsdato for redningsveste.

Redningsvesten D-ring, hvad er det?

D-ringen er en metalring, der sidder foran på vesten, hvori man kan fastgøre en sikkerhedsline, der igen kan gøres fast til båden. Søsportens Sikkerhedsråd anbefaler faktisk, at man til al fritidssejlads benytter en redningsvest med indbygget D-ring og en CE-godkendt livline til.

En vest med D-ring er specielt velegnet til dårligt vejr, når det er mørkt, eller hvis man er alene om bord, er det en ubetinget nødvendighed, så man i hvert fald minimerer risikoen for, at man kommer for langt væk fra båden når uheldet er ude.

Hvad betyder et CE-mærke og ISO-godkendelse?

CE-mærket viser, at producenten af redningsvesten overholder den gældende EU-lovgivning på området. Det er med andre ord din garanti for, at sikkerheden er helt i orden. Man bør ikke anskaffe sig en vest, der ikke er CE-mærket eller ISO-mærket.

En ISO-godkendelse, står for International Organization for Standardisation, som er en af verdens største og mest udbredte garanter for internationale standarder.