Bådpleje og vedligeholdelse

Stort udvalg af bådpleje og vedligeholdelse produkter

Herunder finder du alt fra rengøring og afvaskningsprodukter til glasfiber reparations kit, til Slibning, polering, Olie, Maling og lak produkter. Hos Marinelageret har vi et stort udvalg i de bedste mærker.

Vi ved hvor vigtigt det er, at vedligeholde din båd og derfor vil vi også sikre, at du får de bedste produkter til en god pris. Vi giver dig de bedste betingelser for, at du kan passe godt på din båd.

Kategorier under bådpleje og vedligeholdelse:

Se også vores artikler og gode fif på TIPS,TRICKS & VIDEO.

Coelan Èn-komponent polyurethan baseret coating. Coelan Marine Coating-High Qualtiy Coating er grundelementet i hele systemet når det gælder behandling af træværk, maling af gummi samt skridsikring af dæk.

Pris fra
235,00 DKK
Model/varenr.: 85.000.419

Fleksible maling specielt for anvendelsen af registreringsnumrene på Hypalon både etc. Indhold 125 ml. Farve sort

282,00 DKK
Model/varenr.: 20.1270

D-Icer det perfekte våben mod is der kan skader din båd Den har er med pyramideformet design, hvilket har vist at være det mest effektive design for at opnå den rettet cirkulation i vandet. Cirkulationen sikrer at vandet ikke vil fryser og dermed ødelægger din båden eller bro.

8.199,00 DKK
Model/varenr.: CHK7881

Bruges på skrog, drev og propeller. Antifoul alternative som bundhandling beskytter mod begroning på en miljøvenlig måde.

Hjælp med at forhindre begroning.

Reducerer modstand i vand.

Bionedbrydelig, ikke metallisk, ingen udvaskning.

599,00 DKK
Model/varenr.: 60.0251

En universal våd-og hæfte lim til væg og gulv materialer. 

129,00 DKK

Hvorfor skal man bruge bundmaling?

Bundmaling har flere forskellige formål, ud over at det ser pænt ud. Bundmaling skaber en glat overflade, hvilket gør at den mængde alger og smådyr, der sætter sig fast på bunden af båden, bliver nedsat. Bundmaling bevare en glat overflade og der gør at den glider lettere gennem vandet. Det skyldes at alger og snegle skaber friktion og modstand. Derudover kan det skade materialet på din båd, at algerne og smådyr bore sig fast i overfladen – især træbåde vil blive påvirket af dette.

 

Hvor ofte skal man forny sin bundmaling?

Hvis din båd har havneplads, så anbefales det at du opfrisker din bundmaling hvert år. Det er fordi at algedannelsen sker hurtigt i roligt vand og ved at båden er stillestående. Det er en god ide at genopfriske malingen, for eksempel når du sætter den på vinterplads. Hvis du derudover polerer den, vil den være meget lettere at holde ren og vedligeholde. Hver sikker på at du vælger den bundmaling, der passer bedst til din båd og dine behov.

 

Hvilken bundmaling skal jeg anvende?

Bundmaling, der indeholder biocider: Dette er den mest brugte type af bundmaling. Den indeholder bl.a. kobber eller zinkpytithion, som har til formål at mindske mængden af alger. De findes i mange kategorier; blød, hård og selvpolerende.

De fleste produkter, der indeholder de tilladte biocider, virker for de fleste og holder din båd pæn. Hvis man vælger et produkt med et højt kobberindhold, burde båden kunne klare sig en hel sæson uden den store vedligeholdelse og vaskning er nødvendig. Dog skal man være sikker på at man følger de retningslinier givet med produktet, for at få den ønskede effekt. Når man leder efter den rette maling så hænger kobberindholdet sammen med den mængder alger, der bliver dannet på bunden af båden. Jo større et kobberindhold – 30- 40% - , desto mindre alger.

 

Bundmaling, der ikke indeholder biocider: Malingen indeholder ikke aktivstoffer, men er som regel meget glatte, og derfor har alger og snegle vanskeligere ved at sætte sig. Disse typer maling er typisk lavet af silikone eller er nanoprodukter. Malingen bliver mere effektiv, hvis man sejler hurtigt. Dette skyldes, som tidligere nævnt, friktionen.

 

Du kan læse mere om pleje på din båd på (kilde): http://www.sejlsport.dk/baadejer/praktisk-viden/skrog/bundmaling