- BÅDPLEJE & KOMFORT
-
SIKKERHED, VANDSPORT & FRITID
-
Sikkerhedsudstyr
- Flydedragt
- Lænsepumper & Øsekar
- Badestiger, Sikkerhedsstiger og Badeplatforme
- Signalhorn og tågehorn
- Nødsignal, Dødmandskontakt & Tilbehør
- Sikkerhedsline, Livline, Dæksline, Sele
- Brandsluknings matr.
- Redningsflåder
- Redningskranse & kasteline mm.
- Redningsveste, Svømmeveste, Selvoppustelig
- Førstehjælpskasse
- Tyveri, Lås & Alarmer
- Vandsport & Fritid
- Sejlertøj, Våddragter, Sejlerknive og Ure
- Sjö&Hav Outdoor sæbe
-
Sikkerhedsudstyr
- ANKRING, RIG & DÆKSUDSTYR
- STYRING, MOTORDELE & TILBEHØR
- MARINEELEKTRONIK, EL & NAVIGATION
Lænsepumper & Øsekar
Impeller til alle de kendte motor mærker
Marinelageret lagerfører et stort udvalg af fleksible impeller fra CEF MARINE i Italien og originale Jabsco impellere. Dette gælder både indenbordsmotorer, vand kølings pumper og påhængsmotorer. CEF har en bred vifte af impeller, som er billigere end de originale impeller, men stadig af en fremragende kvalitet.
1. klasses impeller til indenbordsmotorer!
Vælg motormærke herunder:
1. klasses neopren impeller til udenbordsmotorer!
Vælg motortype herunder:
Stort udvalg i lænsepumper og servicekit
Hos Marinelageret finder du et stort udvalg i lænsepumper, dykpumper, membranpumper mm. Skal du have fjernet uønsket vand i kølsvinet, så har vi den fuldautomatiske og den manuelle håndpumpe, samt pumpen der kører på 12V, 24V eller 230V. En elektrisk lænsepumpe til både de store og små lænseopgaver. Måske har du brug for en solid pumpe når træbåden skal søsættes, eller måske en pumpe der kan tømme kælderen for vand når der er skybrud? Eller måske er du på jagt efter en pumpe der har flere anvendelsesmuligheder. Vi har lænsepumper i kendte mærker som Rule, Johnson, Attwood, Plastimo, Wahle, m.fl.
Lænsepumpe størrelsen VS pumpens effektivitet
Lænsepumpens GPH (Gallons per hour) tal beskriver pumpens output, det vil sige hvor meget vand pumpen kan pumpe ud.
Følgende tommelfingerregler i forhold til valg af lænsepumpe til båd:
- Både under fod: < 800GPH
- Både fra 20-25 fod: 500-800 GPH
- Både fra 25-32 fod: 800-1000 GPH
- Både fra 32-36 fod: 1600-2000 GPH
- Både fra 37-45 fod: 2000 -4000GPH
Se vores udvalg i kategorien lænsepumper og servicekit:
Vi har også bundpropper, lænsepropper, lænsealarmer, flydekontakter og meget meget mere for at holde dig ovenvande.
Hvordan vælger jeg den rigtige lænsepumpe til min båd?
Det kan være sært at finde ud af hvilken lænsepumpe, dykpumpe, vandpumpe eller saltvandspumpe man skal vælge, da de findes i et utal af forskellige størrelser og former og det samme er gældende for de forskellige bådtyper der findes. Men vi har her lavet en lænsepumpeguide der kan hjælpe dig frem til det bedste valg for dig og din båd!
En elektrisk og automatisk lænsepumpe til båden
Den elektriske lænsepumpe er smart, da den sparer dig for blod, sved og tåre når uheldet er ude og båden på en gang skal tømmes for vand. Du kan her gøre din lænsepumpe 100% automatisk ved at købe en flydekontakt eller en lænsepumpe med indbygget flydekontakt. Flydekontakten registrer når der er vand og starter automatisk pumpen. Flydekontakten kan benyttes til 12V såvel som 24Volts pumper.
Her har vi blandt andet en RULE Mate 1500 eller en RULE Mate 2000 lænsepumpe med indbygget flydekontakt, der findes mange forskellige modeller i kendte mærker som SEAFLO, SEAWORLD, RULE hvor Rule Lænsepumpen automatisk checker vandstand hver 2½ min. hvis der er vand ved pumpen, starter den og kører indtil der er tømt for vand. Se hele vores udvalg af fuldautomatiske lænsepumper her.
RULE MATE pumpen findes i størrelsen 12V og 24V og er meget populær blandt bådfolket, den er nem at installere ombord med indbygget flydekontakt, som sænker dit strømforbrug, da den ikke bruger strøm når den ikke aktivt lænser vand. Den er dog ikke glad for olie, men sien er lavet i et rustfrit materiale, som gør den ekstra sikker. Nem at skille ad og rengøre.
Manuel lænsepumpe, din håndpumpe til båden!
Er du typen der ikke vil være afhængig af batterier og elektricitet, så er det en manuel lænsepumpe også kaldt en håndpumpe du skal have ombord. Uheldet kan jo være ude og elektricitet og batterier svigter ombord, så derfor er det smart at have en manuel pumpe med dig. en manuel lænsepumpe er billigere end en elektrisk pumpe, men den kræver også at du fysisk selv pumper vandet ud. En del af de manuelle lænsepumper findes som membranpumper også kaldet membranlænsepumpe. De manuelle lænsepumper bruges ofte til at lænse vand, olie, benzin og andre kemikalier fra båden og her er de modsat de elektriske næsten altid 100% funktionsdygtige.
Der findes mange forskellige manuelle læsepumper, tag dig ikke af at enkelte ligner legetøj, de er stadig nøje designet til det maritime miljø og er stadig meget holdbare.
Den rigtige lænsepumpe ift. størrelsen på din båd
Er din båd over ca.20 fod er der følgende råd at følge:
1. Hav altid minimum 2 st. pumper ombord. Udstyr din båd med 2 lænsepumper, hvor den ene lænsepumpe står højere end den anden, herved bruger båden kun den ene ad gangen og du sørger derved for, at lænsepumpen der bliver brugt har en frisk og ubrugt backup i tilfælde af at den kortslutter, eller giver op på dig på anden vis. Vigtigt at du fra tid til anden kontrollerer at den øverste er uden fejl og fungerer optimalt.
2. Bruger du en elektrisk lænsepumpe, så monter den direkte til batteriet, her kan du med fordel tilslutte din pumpe/pumper direkte til bådens batteri. Nok er det en smule utraditionel for en almindelig ledningsføring, men det giver en mindre frigang for fejl. Obs! det eneste der kan opstå af fejl her er at batteriet dør eller fejl i lænsepumpen, men du render ikke ind i rådden ledning eller lign.
3. Anbring vandledningen højere end udgangshullet i båden. Lænsepumpen tømmer båden for vand, derfor er reglen at udgangshullet hvor dit vand bliver lænset ud igennem skal ligge over bådens placering i vandet. Tommerfingerreglen er at føre rørene således, at de overstiger udgangshullet, dette sikrer dig imod tilbagestrømning og giver herved større sikkerhed.
4. Anvend kun strømstyrke der er angivet i bruger manualen for din lænsepumpe, ellers udsætter du din lænsepumpe for overophedning, hvor der er risiko for brand.
5. Installer lænsepumpe i alle separate rum. Min 1 vandpumpe til hvert separat rum hvor vand ikke flyder frit.
Lænsepumpe størrelsen VS pumpens effektivitet
Lænsepumpens GPH tal beskriver pumpens output, det vil sige hvor meget vand pumpen kan pumpe ud.
Følgende tommelfingerregler i forhold til valg af lænsepumpe til båd:
Både under fod: < 800GPH
Både fra 20-25 fod: 500-800 GPH
Både fra 25-32 fod: 800-1000 GPH
Både fra 32-36 fod: 1600-2000 GPH
Både fra 37-45 fod: 2000 -4000GPH
Dykpumpe, vandpumpe eller saltvandspumpe - Hvad er forskellen?
Kært barn har mange navne, men fælles for dem alle er at de alle transporterer vand væk fra din båd, altså lænser din båd for vand og smider vandet derud hvor det hører til og derfor må alle betegnes som lænsepumper!