-
BÅDPLEJE & KOMFORT
-
Bådpleje & Vedligeholdelse
- Alt til rengøring af båden
- Slibe, Polering og Pudsning
- Lim, Fuge og Malergrej
- Glasfiber reparationer m.m.
- Maling, Olie og Lak
- Resin Klar Epoxy Lak
- Gummilister, Kantlister og Rudelister
- Bådpresenninger, Båddækken, Presenning stativ
- Affugtning af båden
- Stativer til motor- & sejlbåde
- Værktøj & Beskyttelse til båden
-
TIPS, TRICKS & VIDEO
- Fender Tips
- Lavablæsning af båden
- Når båden skal på land
- Vinterklargøring
- Klargør din båd til vinter - Step By Step
- Rensning og polering
- Maritime Seværdigheder i DK
- Fiskerikalenderen
- Hvornår skal man have speedbådscertifikat?
- Vinteropbevaring af båden
- Montering af Hydrofoil
- Alt om redningsflåder
- Hvilken gummibåd skal jeg vælge?
- Bådklargøring
- Torben fik en helt ny båd han kunne spejle sig i
- Klar til ferien - Tjeklisten!
- Spar penge - Trim båden med Trimplan!
- Vandscooter regler og bevis
- Lej en båd
- Når du vil købe båd!
- Maritimt opslagsværk
- Lys på båden hvordan?
- Maling, Olie & Lak Tips
- Er mit tovværk slidt?
- Prepping Guide
- Gaveartikler & Gavekort
- Komfort & Dæksudstyr
- Toilet, VVS & Tilbehør
- Pantry, Køl, Komfur & Gas
- Varme til båd & Trailerudstyr
-
Bådpleje & Vedligeholdelse
- SIKKERHED, VANDSPORT & FRITID
- ANKRING, RIG & DÆKSUDSTYR
- STYRING, MOTORDELE & TILBEHØR
- MARINEELEKTRONIK, EL & NAVIGATION
Er mit tovværk slidt?
Impeller til alle de kendte motor mærker
Marinelageret lagerfører et stort udvalg af fleksible impeller fra CEF MARINE i Italien og originale Jabsco impellere. Dette gælder både indenbordsmotorer, vand kølings pumper og påhængsmotorer. CEF har en bred vifte af impeller, som er billigere end de originale impeller, men stadig af en fremragende kvalitet.
1. klasses impeller til indenbordsmotorer!
Vælg motormærke herunder:
1. klasses neopren impeller til udenbordsmotorer!
Vælg motortype herunder:
Hvordan ser man om tovværket ombord er slidt og skal skiftes?
Under stormfloden var mange bådejere udsat for at deres fortøjninger ikke holdte, var for korte eller slidte.
Undgå ubehagelige overraskelser med slidt tovværk ombord, her er der er nok mange sejlere som har oplevet at blive lidt presset og få sved på panden når båden skal fortøjes i en tætpakket havn eller i blæsevejr, derfor er det vigtigt at du kan stole på tovværk. Du bør løbende tjekke de gamle tov og skifte ud når de bliver slidte, men hvornår er dit tovværk så slidt?
Her er 5 tips til at tjekke dit tovværk:
1. Er dit tovværk falmet i solen, så har det været udsat for for meget sol og saltvand. UV strålerne fra solens lys får farverne i dit tov til at falme og blive mindre tydelige og mere mat og grå. Er farven mat er tovet gammelt og har ligget meget i solen. Saltvand har generelt en skadelig virkning på det meste om bord på båden. Kombineret med solens stråler slider det endnu mere.
2. Er dit tovværk blødt, frynser og uldent, så kan der være sprængte polyesterfibre og brudstyrken er mindsket. Et tov der er godt brugt, er ofte mere behageligt at have i hænderne, da overfladen er mere ulden og virker meget mere blødt. Det er ikke godt, da det er sprængte polyesterfibre der giver denne bløde og behagelige fornemmelse. Ligeledes hvis tovet frynser flere steder er det tegn på, at fibre kan være revet over og brudstyrken er mindsket.
3. Er diameteren ujævn, kan det være tegn på at strømpen har sluppet kernen og glider let over kernen, og en spilaflaster kan ikke længere holde på rebet. Hvis der er klumper på tovet eller er der områder hvor dit tov virker mere tyndt, det indikerer, at kernen kan være beskadiget og at strømpen har sluppet kernen. I tov med kerne, strækker strømpen sig normalt mere end kernen. Men selve konstruktionen af den type tov skal gerne holde sammen, når det er tryk på. Hvis strømpen har udvidet sig og glider let over kernen, kan for eksempel en spilaflaster ikke længere holde på dit tov, og derfor kan man sige, at strømpe og kerne er “vokset fra hinanden”.
4. Er dit tovværk smeltet eller stift, har det været udsat for store belastninger og dit reb kan være svækket betydeligt. Hvem har ikke prøvet at trække et reb hurtigt igennem hånden og ved, at friktionen skaber varme og brænder i hånden. Men rebet kan også få forbrændinger og det svækker rebet betydeligt. Stive sektioner kan opstå, hvis rebet bliver for varmt eller udsættes for store belastninger.
5. Er tampen frynset eller taklingen er gået op, kan kordelerne gå fra hinanden. På mange tov, hvor der er lavet takling på tampen, kan denne takling over tid også gå op. Dette skyldes nogle af de førnævnte ting, som du også bør tjekke ved taklinger. Selv en smeltet ende på et polyreb kan slides i stykker og kordelerne kan gå fra hinanden.
Hvad er en takling? En takling er den indbinding som sikrer tampen på tovværk, så det ikke kan løbe op.