Marinelageret Sponsor

Impeller 

Impeller til alle de kendte motor mærker

Marinelageret lagerfører et stort udvalg af fleksible impeller fra CEF MARINE i Italien og originale Jabsco impellere. Dette gælder både indenbordsmotorer, vand kølings pumper og påhængsmotorer. CEF har en bred vifte af impeller, som er billigere end de originale impeller, men stadig af en fremragende kvalitet.

Bemærk: Visse Impeller er ikke originale impeller, men af mærket CEF!

Impeller til indenbordsmotorer

1. klasses impeller til indenbordsmotorer!

Bemærk: Disse Impeller er ikke originale impeller.

Vælg motormærke herunder:

Impeller til udenbordsmotorer

1. klasses neopren impeller til udenbordsmotorer!

Bemærk: Disse Impeller er ikke originale impeller, men af mærket CEF!

Vælg motortype herunder:

Bundmaling i efteråret

Hvorfor ikke allerede bundmale båden i efteråret?

Båden har stået i frost hele vinteren, og selve skroget når ofte ikke at blive varmt i løbet af dagen om foråret.

Da bundmaling som regel skal have minimum 18 grader for at blive optimalt, kan det ofte være svært at finde en god dag i foråret.

Som noget helt unikt, kan man med JOTUN NONSTOP male båden op til 9 måneder før søsætning. Det kan faktisk give bedre resultater og dermed give mindre begroning. I foråret er temperaturerne oftere lave, selvom solen står højt på himlen.

 

JOTUN NONSTOP bundmaling har fortjent sin status som testvinder og markerer sig som en af markedets absolut bedste selvpolerende bundmalinger. Denne anerkendelse kommer fra en omfattende test foretaget af magasinet BådNyt i 2019, hvor JOTUN NONSTOP imponerede blandt 16 forskellige bundmalinger.

Pris fra
715,00 DKK
Lager: På lager

Bundmaling i efteråret

Få mere tid ude på havet

Derfor har JOTUN lavet sin Bundmaling, så den kan males på båden op til 9 måneder før.

Så mens båden er "varm" her i efteråret er det en god idé at få malet båden. Udover det bedre resultat, sparer det dig vigtig tid i foråret, hvor vi alle hellere vil på vandet.

Så selvom de fleste hurtigt pakker båden sammen, og efterlader den på havnen, burde man nok lige gøre sig de sidste forberedelser.

 

Hvorfor skal man bruge bundmaling?

Bundmaling har flere forskellige formål, ud over at det ser pænt ud. Bundmaling skaber en glat overflade, hvilket gør at den mængde alger og smådyr, der sætter sig fast på bunden af båden, bliver nedsat. Bundmaling bevare en glat overflade og der gør at den glider lettere gennem vandet. Det skyldes at alger og snegle skaber friktion og modstand. Derudover kan det skade materialet på din båd, at algerne og smådyr bore sig fast i overfladen – især træbåde vil blive påvirket af dette.

 

Hvor ofte skal man forny sin bundmaling?

Hvis din båd har havneplads, så anbefales det at du opfrisker din bundmaling hvert år. Det er fordi at algedannelsen sker hurtigt i roligt vand og ved at båden er stillestående. Det er en god ide at genopfriske malingen, for eksempel når du sætter den på vinterplads. Hvis du derudover polerer den, vil den være meget lettere at holde ren og vedligeholde. Hver sikker på at du vælger den bundmaling, der passer bedst til din båd og dine behov.

 

Hvilken bundmaling skal jeg anvende?

 

Bundmaling, der indeholder biocider: Dette er den mest brugte type af bundmaling. Den indeholder bl.a. kobber eller zinkpytithion, som har til formål at mindske mængden af alger. De findes i mange kategorier; blød, hård og selvpolerende.

De fleste produkter, der indeholder de tilladte biocider, virker for de fleste og holder din båd pæn. Hvis man vælger et produkt med et højt kobberindhold, burde båden kunne klare sig en hel sæson uden den store vedligeholdelse og vaskning er nødvendig. Dog skal man være sikker på at man følger de retningslinier givet med produktet, for at få den ønskede effekt. Når man leder efter den rette maling så hænger kobberindholdet sammen med den mængder alger, der bliver dannet på bunden af båden. Jo større et kobberindhold – 30- 40% - , desto mindre alger.

 

Bundmaling, der ikke indeholder biocider: Malingen indeholder ikke aktivstoffer, men er som regel meget glatte, og derfor har alger og snegle vanskeligere ved at sætte sig. Disse typer maling er typisk lavet af silikone eller er nanoprodukter. Malingen bliver mere effektiv, hvis man sejler hurtigt. Dette skyldes, som tidligere nævnt, friktionen.

 

Du kan løse mere om pleje på din båd på (kilde): http://www.sejlsport.dk/baadejer/praktisk-viden/skrog/bundmaling